Komunitná nadácia Prešov spúšťa grantový program Mladí mladým

16.03.2005 Celý región

Pod názvom Mladí mladým vyhlásila Komunitná nadácia Prešov grantový program na podporu aktivít mladých ľudí vo veku 16 až 25 rokov. Jeho celú realizáciu aj s...
Pod názvom Mladí mladým vyhlásila Komunitná nadácia Prešov grantový program na podporu aktivít mladých ľudí vo veku 16 až 25 rokov. Jeho celú realizáciu aj s vyhodnocovaním a rozdeľovaním financií zverila rovnomennej deväťčlennej skupine Mladí mladým zloženej z prešovských stredoškolákov a vysokoškolákov. Uzávierka podávania projektov je 29. apríla.

Podľa vyjadrení koordinátorov projektu Kataríny Mudrákovej a Mareka Haľka na tlačovej konferencii 15. marca v Prešove je cieľom programu viesť mladých ľudí k aktívnemu záujmu o riešenie potrieb komunity, v ktorej žijú, a k podpore rôznych zaujímavých občianskych aktivít, ktoré zvyšujú kvalitu života v nej. \"Chceme, aby s projektmi prišli začínajúci umelci, športovci a mladí zo sociálne slabších skupín, \" povedala Mudráková. Na dodržanie transparentnosti celého procesu prijali aj etický kódex udeľovania grantov. Jeden projekt môžu podporiť maximálne sumou päť tisíc Sk.
Správkyňa KNP Katarína Minárová informovala, že zdroje v objeme 50 tisíc Sk získali z Nadácie Slovenského plynárenského priemyslu a tá ich má z darovaných dvoch percent Dovedna je do celého programu zapojených desať komunitných nadácií na Slovensku. KNP poskytuje mládežníckemu tímu organizačné, konzultačné a poradenské služby a školenia pre mládežnícke tímy. Ich úlohou je aj nenásilne usmerňovať aktivity skupiny predovšetkým v období jej rozbehu a asistovať jej pri vytvorení efektívnych mechanizmov práce.
Program Mladí mladým vznikol na základe inšpirácie zo západnej Európy, kde už roky funguje program YouthBank.
Všetky podstatné informácie o podávaní a zameraní projektov možno získať na adrese elektronickej pošty mladimladym@knpresov.sk.
(jj)
 

Vyberte región